usuń niewymierność
Asia: Usuń niewymierność
1 : 3√16 +3√12+3√9=
29 wrz 17:37
Asia: to jest w ułamku
29 wrz 17:38
ICSP: to domnóż licznik i mianownik przez 3√4 − 3√3
29 wrz 17:43
Asia: Skąd to się wzięło?
29 wrz 17:44
Asia: Jedynka jest u góry nad wszystkim a reszta to mianownik
29 wrz 17:44
ICSP: chciałem dopełnić wyrażenie do wzoru na różnicę sześcianów.
a%3 − b3 = (a−b)(a2 + ab + b2)
skoro miałem już wyrażenie a2 + ab + b2 przy a = 3√4 oraz b = 3√3 to brakowało mi tylko
wyrażenie (a−b) = (3√4 − 3√3)
29 wrz 17:45
Asia: ok
29 wrz 17:49
Asia: dzięki wyszło dobrze
29 wrz 17:54