matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
Asia:
√
24−16
√
2
+
√
24+16
√
2
=
29 wrz 15:20
Basia:
24 − 16
√
2
= 8(3−2
√
2
) = 8(1−
√
2
)
2
24 + 16
√
2
= 8(1+
√
2
)
2
=
√
8(1−
√
2
)
2
+
√
8(1+
√
2
)
2
=
√
8
*|1−
√
2
| +
√
8
|1+
√
2
| =
√
8
*[ −1+
√
2
+ 1 +
√
2
] =
√
8
*2
√
2
= 2
√
16
= 2*4 = 8
29 wrz 15:25