Z góry Wam dziękuje
Zad.1
Prosta l ma równanie: 3x−7y+1=0. Współczynnik kierunkowy prostej l jest równy.
Zad.2
Pole rombu jest równe 12,5, a kąt ostry ma miarę 30 stopni. Długość boku a tego rombu jest
równa.
Zad.3
Dany jest ciąg (an) o wyrazie ogólnym an=n2−9. Wówczas an=0, gdy.
Zad.4
W trójkącie prostokątnym ABC kąt przy wierzchołku A ma miarę 30 stopni, a najkrótszy bok ma
długość 8cm. Długość przeciwprostokątnej jest równa.
| 3 | 1 | |||
y = | x + | |||
| 7 | 7 |
| 3 | ||
Odp . a = | ||
| 7 |
| 1 | ||
12,5 = | a2 | |
| 2 |
| 8 | |
= sin30o | |
| c |
| 8 | |
= U{1]{2} | |
| c |