No to coś maturalnego ;P
Patka ;): Zadanie 1
Długości boków prostokąta zwiększono o 20%. Oblicz, o ile procent zwiększyło się pole tego
prostokąta.
Zadanie 2
Rozwiąż równanie: 5x4+6x3+x2=0
29 wrz 13:03
ICSP: o 44% się zwiększyło.
W drugim wystarczy wyłączyć x2 przed nawias a resztę policzyć z Δ
29 wrz 13:05
Patka ;): No tylko mi rozwiązanie potrzebne
29 wrz 13:05
Ajtek:
Zad 2.
5x4+6x3+x2=0
x2(5x2+6x+1)=0
x2=0 lub 5x2+6x+1=0
x=0 lub tutaj liczysz Δ i pierwiastki.
29 wrz 13:06
Basia:
ad.1
a,b − boki prostokąta "starczego"
c,d − boki prostokąta "nowego"
P1 = a*b
P2 = c*d
c = a+20%a = a+0,2a = 1,2a
d = ......................
policz sama
i potem policz P2
ad.2
wyłącz x2 przed nawias
29 wrz 13:06
Patka ;): Ajtek dziękuję
29 wrz 13:07
Ajtek:
To rozaiązuj

.
Cześć
ICSP
29 wrz 13:07
Patka ;): Basia dzięki
29 wrz 13:07
ICSP: Witaj
Basiu oraz
Ajtek
29 wrz 13:08