matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
beata:
obliczylam wiekszosc zad z matematyki finansowej i zostałam z takim rownaniem 1,7=1,06
2n
musze wyliczyc n − to liczba lat
28 wrz 20:32
math82:
obustronnie logarytmując
28 wrz 20:40
Saizou :
albo np. log
1,06
1,7=2n
ln
1,7
2n=
≈9
ln
1,06
n=4,5
28 wrz 20:44