kostki
dziwne: Jakie jest prawdopodobieństwo że jak rzucę kostką 2 razy to wypadnie chociaz jedna szostka?
28 wrz 19:24
Eta:
|Ω|=6
2=....
zdarzenie przeciwne do A
A
. −−− ani razu nie wypadnie szóstka
|A
'|= 5
2 ( tak jakbyśmy rzucali kostką bez 6−ki
P(A)= 1−P(A
') = ........ dokończ rachunki
28 wrz 19:29
dziwne: 1−0,334=0,666 ?
28 wrz 19:33
Mila: Chochlik.
28 wrz 20:03
dziwne: gdzie ?
28 wrz 20:09
Mila: U Ety.
28 wrz 20:11
Mila: 
Pozdrawiam.
28 wrz 20:11
Eta:
Echh ,rzeczywiście same chochliki
| | 52 | | 25 | |
|A'|= 52 P(a')= |
| = |
| |
| | 62 | | 36 | |
| | 11 | |
P(A)= 1−P(A')= ..... = |
| |
| | 36 | |
Idę odpocząć, bo już na oczy nie widzę

Pozdrawiam
Milę
28 wrz 20:16