Liczba |1,(41)-p{2}| jest równa:
ona2: Liczba |1,(41)−
√2| jest równa:
prosze bardzo o pomoc
28 wrz 18:58
Aga1.: I1,(41)−√2I=−(1,(41)−√2)=√2−1,(41)
28 wrz 19:02
ona2: a czemu dalas minus przed nawias

?
28 wrz 19:05
Aga1.:
Z definicji wiemy,że
IxI=−x, gdy x<0
A
1,(41)−√2<0, więc opuszczając wartość bezwzględną trzeba wszystkie znaki zmienić na
przeciwne
28 wrz 19:09
ona2: a ty dobra jestes z matmy

? pomozesz mi jeszcze w jednym zadaniu

prosze
28 wrz 19:10
Aga1.: Z tym nie mam problemu.
Mogę Ci pomóc.
28 wrz 19:15
ona2: a mozemy gdzies indziej popisac byloby lepiej
28 wrz 19:17
Aga1.: Nie.
28 wrz 19:33
ona2: czemu
28 wrz 19:40