matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdz, czy prawdziwa jest równość
Kicia:
√
27
+ 3
√
48
−3{75}= 0
28 wrz 16:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
√
27
=
√
3*9
= 3*
√
3
√
48
=
√
12*4
=
√
3*4*4
= 4
√
3
√
75
=
√
3*25
= 5
√
3
dalej sobie poradzisz
28 wrz 16:04
Kicia:
Spróbuje i dziękuję
28 wrz 16:05