prawdopodobienstwo
lukas: Ile liczb n− cyfrowych można utworzyć, wykorzystując wszystkie cyfry liczby 234 i n = 3
28 wrz 14:55
ICSP: a nie 3! czyli 6
28 wrz 14:57
Saizou : jeżeli potraktujemy że możemy korzystać z licz 2,3,4 i możemy je dowolnie duplikować to
otrzymamy
3*3*3=27
28 wrz 14:59
ICSP: WSZYSTKIE CYFRY
28 wrz 15:00
Patronus: ale musimy wykorzystać wszystkie cyfry liczby 234 a w liczbie np 222 nie ma cyfr 3 i 4
28 wrz 15:01
ICSP: też się na początku wrobiłem z tymi wszystkimi cyframi

Tylko że ja mogę usuwać posty xD
28 wrz 15:02
Saizou : czyli ja źle zrozumiałem, to wówczas mamy 3*2*1=6=3!
28 wrz 15:02