matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rybka:
przedstaw funkcję f(x)=2x do drugiej-x-1 w postaci iloczynowej
31 maj 23:36
rush:
chodzi o wielomian drugiego stopnia o postaci 2x
2
- x-1 ? (-x + 1 ) (-2x -1) = 2x
2
- (-x) + (-2x) + (-1) = 2x
2
+ x - 2x - 1 = 2x
2
-x -1
1 cze 21:31