potrzebna pomoc
propopopo: znaleźć dokładne wartości K, dla której linia y = X−K jest styczna do okręgu o równaniu (X−2) ²
+ (y +3)2 = 4
27 wrz 22:27
Mila:

Odległość prostej od środka okręgu ma być równa 2.
S=(2;−3)
m: y=x−k
x−y−k=0 postac ogólna równania prostej m
|2−(−3)−k|=2
√2
|2+3−k|=2
√2
5−k=2
√2 lub 5−k=−2
√2
k=5−2
√2 lub k=5+2
√2
Styczne różowe
27 wrz 23:10
Ajtek:
Mila jaki piękny zeszyt w kratkę
27 wrz 23:21
Mila: No, to przypadek. Mało nas dzisiaj, nie widzę Basi, Ety, Krystek. Chore?
27 wrz 23:27
Ajtek:
Eta jest,
krystek była, a
Basi chyba nie widziałem dzisiaj

.
27 wrz 23:30