Jak obliczyć pole??
MIKSER97: Oblicz pole powierzchni prostopadłościanu o wymiarach 5cm 2 cm 3,5cm. Narysuj jego siatkę.
7 maj 14:59
max: P=2ab+2bc+2ac, gdzie a=5cm, b=2cm, c=3,5cm
P=252+223,5+253,5=20+14+35=69 {centym. kwadrat.}
7 maj 15:15
max: sorry, wyszły bzdury, zamiast mnożenia wyszło potęgowanie
P=2*5*2+2*2*3,5+2*5*3,5=20+14+35=69
7 maj 15:19
magda: βMIKSER97: Oblicz pole powierzchni prostopadłościanu o wymiarach 5cm 2 cm 3,5cm. Narysuj jego
siatkę.
7 maj 15:20
kropka:

pobawiłam się i narysowałam siatkę
7 maj 15:36
Eta: 
ładna ta siatka
7 maj 15:38
MIKSER97: dzięki
8 maj 15:00
asia: jak wstawić taki rysunek?
8 maj 15:02
asia: ojej przepraszam nie zauważyłam nowej opcji
8 maj 15:07