HOMOGRAFICZNA FUNNKCJA
ulka: hej.. mam pare przykładów do zrobienia, w których trzeba zbadac monotonicznosc funkcji (
nauczycielka powiedziała ze najlepiej namalowac wykresy sobie, bo wtedy bedzie łatwiej) ale
nie mam pojecia jak to sie robi, czy mogłby mi ktos wytłumacyzc na jednym przykładzie np : y=
X−1
−X+1
{
DLA X<2 &
DLA X>2 }
X−2
X−2
27 wrz 18:28
ulka: prossze o pomocccccc
27 wrz 18:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
x−1
x−2 + 1
1
=
= 1 +
x−2
x−2
x−2
1
rysujesz
a następnie przesuwasz o wektor [2;1] (czyli 2 w prawo i 1 w górę)