matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z funkcji wymiernych
kaktus:
Mam pytanie , skad sie to wzieło
(to na czerwono) (Bardzo prosze o jakies rozpisanie) (v+4)(t−1)= vt vt −v +4t−4= vt =>
v = 4t − 4
27 wrz 17:23
konrad:
vt −v +4t−4= vt −v=−4t+4 v=4t−4
27 wrz 17:25