matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wskaż postać iloczynową wielomianu
1111:
wskaż postać iloczynową wielomianu P9X)=(1+x)(2x−5)−(5−2x)(x−2)
27 wrz 16:34
1111:
pomyłka tam ma byc bez 9
27 wrz 16:36
Saizou :
zauważ że 2x−5=−5+2x=−(5−2x)
27 wrz 16:37