matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
witam
angiee:
liczby dodatnie a b c spelniaja warunek: log
4
c=log
3
b=log
2
a=2 oblicz
√
abc
27 wrz 15:50
Saizou :
np. log
4
c=2⇔4
2
=a→a=16 log
3
b=2⇔3
2
=b→b=9 log
2
a=2⇔2
2
=a→a=4 zatem
√
abc
=
√
16*9*4
=4*3*2=24
27 wrz 15:57