przekształcenia
pszczółka maja: Bardzo proszę o pomoc..
1) Napisz równanie osi symetrii figury AuB oraz oblicz jej pole jeśli
A={(x,y):A∊R⋀y∊R⋀x2+y2+8x=16<=0} zaś Bjest obrazem A w przesunięciu o wektor u=[4, −4]
2) Na płaszczyźnie dane są dwa punkty A i B. Niech O oznacza środek odcinka AB.dowodnij, że
złożenie translacji o wektor AB i symetrii względem punktu A = symetria względem punktu O.
7 maj 14:19
pomocy!!: napisz pozadie to lepiej
7 maj 14:26
7 maj 14:26
pszczółka maja: przepraszam..ma być tak:
A=x2+y2+8x−8y+16<=0, a B jest obrazem A w przesunięciu o wektor u=[4, −4]. I trzeba napisać
równanie osi symetrii figury AuB i obliczyć jej pole
7 maj 14:46