ktos to umie pomuzcie
paweł: 1. dwa ładunki Q1=15uF Q2=8uF oddalone są od siebie d=30cm
a) oblicz sile wzajemnego oddziaływania między ładunkami Fc
b) nateżenie pola elektrycznego w odleglości "d" od obydwu ładunków E
c) potęcjał pola elektrycznego V w połowie odleglości między Q1 a Q2
7 maj 13:55
paweł: POMOCY POMOCY POMOCY
7 maj 15:41
paweł: POMUZCIE Z TYM ZADANIEM NIE MAM POJECIA JAK TO ZADANIE ZROBIC
7 maj 15:53
kropka:
I NIE TRZEBA OD RAZU KRZYCZEĆ −.−'
7 maj 15:59
paweł: i co do wzoru teraz trzeba podlozyc i bedzie dobrze
7 maj 16:05
paweł: F=0,133
i to jest dobrze
7 maj 16:16
kropka: e..nie
po pierwsze ładunek to nie cm.. no i we wzorze jest jeszcze k
7 maj 16:20
Jakub: Wstaw właściwe dane:
Q
1 = 15μC = 15*10
−6C (chyba C a nie F, F do jednostka pojemności np. kondensatorów)
Q
2 = 8μC = 8*10
−6C
d = 30cm = 0,3m
7 maj 16:23
paweł: NIE ROZUMIEM JUZ WOGULE TEGO ZADANIE PODASZ MI CALE A BARDZO JE POTRZEBUJE I NIE WIEM JUZ JAK
TO ZROBIE
7 maj 16:44