zbiory
kaligula: A = { x∊R : |x−1|>5 }
B = { x∊R −x + x2 ≤0}
wyznacz B\A
27 wrz 00:02
Mila:

A − graficznie, odległość liczb od 1 jest większa niż 6 jednostek
A=(−
∞;−4)∪(6;
∞)
Algebraicznie x−1<−5 lub x−1>5
27 wrz 00:12
Mila:

B:
x(x−1)≤0
B=<0;1>
B\A=B
27 wrz 00:17
Ajtek:
Dobry wieczór
Mila.
Chochlika masz:
"A − graficznie, odległość liczb od 1 jest większa niż 6 jednostek" powinno być
5 jednostek 
.
27 wrz 00:19
Mila: Dziękuję Ajtek. Mam nadzieję, że autor to przeczyta.
Dobranoc.
27 wrz 00:25
Ajtek:
Do zobaczenia
Mila
27 wrz 00:25