zad
pomocy!!: Oblicz wyraz ogolny
oblicz a6 a10 a15
oblicz S6
jezeli 12=8 a2=4 a4=1 ciag geometryczny
7 maj 13:50
mirek: 12=8 ?
7 maj 13:52
pomocy!!: a1 sory
7 maj 13:52
pomocy!!: hehe
7 maj 13:52
pomocy!!: chce sobie sprawdzic
7 maj 13:53
pomocy!!: podaj wyniki chociaz
7 maj 13:53
mirek: q=a2a1=48=12
an=a1*qn−1
a6=8*125=14
Z a10 i a15 postepujesz analogicznie.
Sn=a1*1−qn1−q=
S6=8*1−1261−6=...
Rozumiesz?
7 maj 13:59
pomocy!!: czyli s6 =16?
7 maj 14:01
pomocy!!: spoko czyli 1 15 wyjdzie 1/64?
7 maj 14:01
pomocy!!: a15
7 maj 14:01
Damian: | | 12 | |
MIREK jak piszesz ułamki to pisz duże U wtedy zamiast tego : 1223 powstanie |
| |
| | 23 | |
czyli jest łądniejsze i bardziej czytalne
7 maj 14:02
pomocy!!: spoko dzieki rozczytalam sie jakos
7 maj 14:03
pomocy!!: moze ktos powiedziec ile wyszlo?
7 maj 14:07
pomocy!!: chociaz suma?
7 maj 14:08
Damian: serio sobie nie poradzisz
7 maj 14:10
pomocy!!: no pytam sie czy wyszlo 16?
7 maj 14:17
pomocy!!: jezeli chodzi o sume
7 maj 14:17
pomocy!!: jezeli nei to moglbys mi rozpisac?
7 maj 14:17
pomocy!!: ?
7 maj 14:20
pomocy!!: iel wynosi S6?
7 maj 14:25
pomocy!!: ktos moze mi poiczyc?
7 maj 14:25
pomocy!!: ?
7 maj 14:26
pomocy!!: ludzie ktos mi napisze ile mu wyszlo czy nie?!
7 maj 14:29
pomocy!!: ΔΔΔΔΔΔΔΔΔ
7 maj 14:31