matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Soczewka
Max:
Oblicz ogniskową soczewki, której zdolność wynosi 2,5 Dioptrie
26 wrz 22:16
Buuu:
f =
1
2,5
= 0,4m
26 wrz 22:19
Gustlik:
1
Zdolność skupiająca soczewki: Z=
.
f
27 wrz 01:30