Znajdź 4 kolejne liczby.
sari45: Znajdź 4 kolejne liczby, których iloczyn jest równy 8089.
Ktoś ma pomysł jak sprytnie to obliczyć?
26 wrz 20:59
Nienor: (n−1)n(n+1)(n+2)=8089 → rozwiązać.
26 wrz 21:01
sari45: n4+2n3−n2−2n?
26 wrz 22:02
Buuu:
8089 jest liczba pierwszą
26 wrz 22:09
sushi_gg6397228:
zadanie niewykonalne dla liczb całkowitych, bo 8089 nie dzieli sie przez 3
26 wrz 22:10
sari45: Tylko co z tym dalej zrobić?; )
26 wrz 22:10
sari45: Zadanie po prostu nie ma rozwiązania, tak?
26 wrz 22:15
Buuu: tak
26 wrz 22:18
Mila: Tak, może źle coś przepisałaś?
Powinna być liczba parzysta.
26 wrz 22:21
Buuu:
Milu, zobacz, że:
8*9*10*11 = 7290
9*10*11*12 = 11880
Cholernie duży rozstrzał
26 wrz 22:24
Mila:
26 wrz 22:27