oblicz srednia pretkosc
major: oblicz srednia pretkosc ucieczki zółwia jezeli przez piersze pól godziny zółłw uciekl z
pretkoscia 400m/h puzniej sie zmeczyl i przez 90 min uciekl z pretkoscia 200m/h na koniec
przez 2 godziny uciekl z pretkoscia 250 m/h
7 maj 13:31
matek: prosze o pomoc
7 maj 13:47
major: pilne pomocy
7 maj 14:30
kamil: v
s pedkosc srednia
t
c s
c czas i droga calkowita
7 maj 14:33
major: i co mam z tym zrobib pomuz nie wiem jak to zrobic
7 maj 14:36
major: POMOCY
7 maj 14:46
kropka: no jak co masz z tym zrobić? podstawić dane do wzoru i wyliczyć

400m/h=S
c/30min
S
c=400m/h * 30min
200m/h=S
c/90min
S
c=200m/h * 90min
250m/h=S
c/120min
S
c=250m/h * 120min
liczysz wszystkie 3 S
c i dodajesz do siebie a później otrzymany wynik podstawiasz do wzoru
V
s=S
c/t
c
t
c = 30min + 90 min + 120min
t
c=240min
Pamiętaj o zamianie jednostek
7 maj 15:20