matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to wykonac
EEEEEWW:
Oblicz a)4
−1
+ log
2
3 ( logarytm i reszta są w tej samej lini co −1)
26 wrz 19:24
Piotr:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2830.html
26 wrz 19:30
Artur_z_miasta_Neptuna:
1
1
4
−1 + log
2
3
= 4
−1
* 4
log
2
3
=
* (2
2
)
log
2
3
=
* 2
2log
2
3
=
4
4
1
1
// z własności logarytmów // =
*2
log
2
3
2
=
*
2
log
2
9
=
4
4
1
1
// z własności logarytmów // =
*
9
= 2
4
4
26 wrz 19:30