prosta
adaś:
| | −2 | | m | |
Prosta o równaniu y= |
| x+ |
| przecina oś y |
| | 3 | | 3 | |
w punkcie o drugiej współrzędnej dodatniej,
dla m spełniającego warunek :
A) m≥0
B)m>−1
C)m>0
D)m<0
26 wrz 17:26
adaś: pomoże ktoś?
26 wrz 19:42
Saizou : punkt przecięcia z osia y dla prostej y=ax+b to P=(0:b), zatem...
26 wrz 19:44
adaś: proszę wytłumacz mi bardziej
27 wrz 16:56
Saizou : b>0, bo ma przecinać oś y o drugiej współrzędnej dodatniej
27 wrz 16:58
asdf:
y = 3x + 1
y = 4x − 2,5
y = 8x + 6
Wyciągnij wnioski
27 wrz 17:00
adaś:
ale suchar ,przecież skoro b>0 to tylko odpowiedź C , dziękuje za pomoc
27 wrz 17:28