GRANIASTOSLUPPPPPP ! :<
ooopa: Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o krawędzi podstawy 10 i krawędzi
bocznej 12 !
Błagam o pomoc


!
26 wrz 14:56
ICSP: a = 10
H = 12
V = Pp * H = a2 * H
czy tak trudno jest podstawić do gotowego wzoru?
26 wrz 15:03
ooopa: czy to jest na pewno dobrze? też o tym myślałam ale nie wiem ?
26 wrz 15:04
ICSP: to poczekaj aż ktoś potwierdzi mój pomysł
26 wrz 15:25
Saizou : ICSP bardzo dobrze
26 wrz 15:27
Basia:
@ICPS
Najpierw Menelaos zamiast Ptolemeusz, a teraz krawędź boczna zamiast wysokości (albo
odwrotnie).
Coś Ty w nocy robił ?
26 wrz 15:31
Basia:
żartuję oczywiście; wszystko jest w porządku; chyba, że to miał być ostrosłup
26 wrz 15:36
ooopa: o kurczę rzeczywiście, to miał być ostrosłup ! :<
26 wrz 15:39
ICSP: ...
26 wrz 15:40