Zadania na zbiorach
Daria: Zad. 1.41
Załóżmy , że U={1,2,3,4,5,6,7,8,9}. Potraktuj zbiór U jako przestrzeń i wyznacz zbiory A' , B'
, A'∪B' , (A∩ B)' , A' ∩ B' , (A ∪ B)' , jeśli
c) A= {x: x|8 ⋀ x ∊ N+} ; B={x: x|6 ⋀ x ∊ N+}
Z rysunkami i najlepiej wytłumaczeniem ,proszę
Zad.1.46
Mama dostała od taty bukiet złożony z 15 kwiatów. Alek obliczył ,że jest w nim 7 kwiatów
czerwonych , a Karolina stwierdziła ,że w bukiecie jest 9 róż. Jaka może być najmniejsza, a
jka największa liczba czerwonych róż w tym bukiecie

Błagam z wytłumaczeniem