sprawdzenie!
olaxmat: do spr! układ równan:(m+1)x − my = 43x − 5y = mmetoda wyznacznikow mam:
x=(m2+20)/(2m+5)
y=(m2+m−12)/(2m+5)
teraz musze wyznaczyc m takie, ze x/y≥1
czyli: (−m−8)/(m2+m−12)≥0
m≠−4; m≠3, wychodzi nierówność wymierna czyli mogę przedst. to w postaci iloczynu i co dalej?
25 wrz 21:10
olaxmat: (m+1)x−my=4
3x−5y=m −> ukl.
25 wrz 21:11
olaxmat: pilne!
25 wrz 21:24
olaxmat: update
25 wrz 21:55
krystek: m zerowe i wykres−" wężyk" ( piszę o postaci z godz 21;100
25 wrz 22:13
olaxmat: czyli, f liniowa ?
25 wrz 22:55