matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
dawid:
1. zapisz za pomocą logarytmu równość: a)4
3
=64 b)5
−
2
=
1
25
c)6
2
3
=
3
√
36
25 wrz 19:39
dawid:
pilne
!
25 wrz 19:40
Basia:
(a) log
4
64 = 3
1
(b) = log
5
= −2
25
nad (c) pomyśl sam
25 wrz 19:43
dawid:
dzieki wielkie
25 wrz 20:17