matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla jakiego x ciąg jest geometryczny
isia:
proszę o sprawdzenie : znajdź liczbę x, dla której podany ciąg jest geometryczny an= (−6;15;x/2) 15
2
=(−6)*(x/2) więc x = (−75) dla niego ciąg jest geometryczny
7 maj 10:16
pazio:
zgadza się
7 maj 10:50