Rozwiąż działanie
mili: 0,25 *
3√8*2,5
________________=

?
√2*2
−1
Proszę o pomoc w rozwiażaniu czy musze tu niewymiernosc z mianownika ?
25 wrz 19:00
mili: na górze wychodzi 1 i 1/4 a na dole ?
25 wrz 19:04
Mila: licznik:
| | 1 | |
√2*2−1=21/2*2−1=2−1/2= |
| |
| | √2 | |
25 wrz 19:13
mili: czemu tutaj nie usunieta jest niewymiernosc z mianownika 1/
√2 
?
25 wrz 19:33
mili: 1*2*5 / 4*2*2=10/ 16 = 5/8
25 wrz 19:34
mili: juz wiemna gorze 5/4 a na dole czemu nie usunieta niewymiernosc?
25 wrz 19:37
mili: juz wiem dzieki
25 wrz 19:40