calka
czar: ∫ 0 dy = C0? Prosze o odpowiedz
25 wrz 18:47
Krzysiek: ∫0dy=0
a C0 to co to jest?
I możesz podać całe zadanie?
25 wrz 18:48
Amaz:
Całka z zera, to po prostu stała, czyli np C0.
25 wrz 18:49
czar: czyli Amaz tak jak napisalem jest dobrze? Całe zadanie jest bardzo dlugie wiec nie ma sensu go
pisac
25 wrz 18:49
czar: jeszcze przy okazji: ex*cos(y)+ex*sin(y) można zapisć jakoś wpostaci "z" ? chodzi o zapis
np tak jak w przypadku x+iy=z
25 wrz 18:51
Amaz:
No jak dla mnie ok.
25 wrz 18:51
Amaz:
A nie zgubiłeś nigdzie "i"? Np obok sinusa?
25 wrz 18:56
Amaz:
Gdyby obok sinusa stało "i", to wtedy:
excosy + exi*siny = ex(cosy + i*siny) = ex*eiy = ex+iy
25 wrz 18:58
Trivial:
Całka nieoznaczona z zera to stała (c).
Całka oznaczona z zera to zero.
25 wrz 19:29
25 wrz 19:30
Amaz:
To prawda. Warto o tym pamiętać.
25 wrz 19:30