matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ
mika123:
Niech A, B ⊂ C Ω. Oblicz P(A∪B), jesli: a) P(A)=0,35, P(B)=0,47 i A ∩ B jest zdarzeniem niemozliwym b) P(A')=0,6, P(B)=0,25 i P(A∩B)=0,1∪B)∩
25 wrz 18:18