Prawdopodbienstwo
Jaro: | | P(A) | |
1. Wiedza ze |
| =5 , oblicz P(A) oraz P(A') |
| | P(A') | |
2.Wiedząc, że 16*P(A)*P(A')=3, oblicz P(A)
| | 2 | |
3. Zdarzenia A i B są zdarzeniami przestrzeni Ω i spełniają warunki: A⊂B, P(A')= |
| , |
| | 3 | |
4. Określ czy zdarzenia A i B zawarte w przestrzeni Ω sa zdarzeniami wykluczajacymi sie gdy
25 wrz 18:01
Jaro: 1 mam
2. 16*P(a)*(pa')=3
16*P(a)*(1−P(a))=3
16* P(a)*p(a)2=3
p(a)2*p(a)*(−48)=0
Tak ma to wyglądać ?
25 wrz 18:16
Jaro: reff
25 wrz 18:40
Jaro: reff
25 wrz 19:15
Amaz:
16*P(A)*(1−P(A)) = 3
16*P(A) − 16(P(A))
2 = 3
−16(P(A))
2 + 16*P(A) − 3 = 0
Δ = 256 − 192 = 64,
√Δ = 8
Odp. P(A) = {
14,
34}
25 wrz 19:23
Jaro: a 3 i 4
25 wrz 19:48