Potęgi
luz: Czy dobrze liczę?
35+272 35+36 35(30+31)
__________ = ___________ = ________________
9*35 32*35 37
25 wrz 17:34
luz: Sprawdzi ktoś?
25 wrz 17:46
konrad: dobrze ,przy czym tego co w mianowniku to nie było w sumie potrzeby wymnażać
25 wrz 17:48
luz: a faktycznie, bo się skraca

dzięki
25 wrz 17:51
luz: | | 4 | |
a mógłbyś to obliczyć? w odpowiedziach mam podane, że ma wyjść 1, a mi wychodzi |
| |
| | 5 | |
25 wrz 17:54
luz: | | 4 | |
sorry, |
| .... ale to i tak nic nie zmienia, bo dalej jest źle =[ |
| | 9 | |
25 wrz 17:54
konrad: to może coś źle przepisałeś, bo mi też wychodzi 4/9
25 wrz 17:56
Sara: na 100% jest dobrze przepisane
25 wrz 18:01