matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
ona11:
rozwiąż równanie 6
1+x
+6
1−x
=37 proszę pomóżcie
25 wrz 17:32
asia:
a może =36?
25 wrz 20:53
Mila:
6
x
*6+6
−x
*6=37 6
x
=t>0
6
6t+
=37 /*t
t
6t
2
+6=37t 6t−37t+6=0 Rozwiąż, wchodzą 2 rozwiązania
26 wrz 15:35