matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
notacja wykładnicza
nowa:
mógłby mi ktoś wyjaśnić, jak to rozwiązać? bardzo proszę
3*10
6
+6*10
5
______________ (2*10
4
)*(3*10
2
)
25 wrz 16:54
dero2005:
10
5
(3*10
1
+6*10
0
)
10
5
(30+6)
36
=
=
= 6*10
−1
6*10
6
10
6
*6
10
1
*6
25 wrz 17:01
luz:
ok, rozumiem, dziękuję
25 wrz 17:04