pierwiastki
aniaaa... :): Pomożesz obliczyć 3 przykłady

?
wynik trzeba podać w normalnej liczbie a nie pierwiastku. czy ktoś mnie naprowadzi?
25 wrz 15:32
Patronus:
| | (27/10)1/3 | | 3 | | 1 | | 3 | |
a) |
| = |
| * |
| = |
| |
| | 1001/3 | | 101/3 | | 102/3 | | 10 | |
25 wrz 15:37
Patronus:
| | 27/3 | |
b) |
| = −1* 26/3 = −1* 22 = −4 |
| | −1*(2)1/3 | |
25 wrz 15:42
Patronus:
c) pokombinuj
25 wrz 15:42
aniaaa... :): z ostatnim sobie poradziłam, ale tych dwóch pierwszych nie wiem
25 wrz 15:42
aniaaa... :): okej, już tylko pierwszego nie wiem.
25 wrz 15:43