:(
Letty: Oblicz granice:
| | x3 + 4x2 + 5x + 2 | | 1−√2x + 5 | |
limx→−2[ |
| − |
| ] |
| | √5 − 2x − 3 | | x3 − 2x2 − 3x + 2 | |
25 wrz 14:29
ICSP: Według mnie:
Pierwszy ułamek przemnożyć licznik i mianownik przez
√5 − 2x + 3
a do drugiego tylko wstawić x = −2
Niech lepiej ktoś potwierdzi te moje propozycje
25 wrz 14:40
Ajtek:
ICSP po co przemnażać
25 wrz 14:58
Godzio:
Bo się zeruje mianownik
25 wrz 14:58
ICSP: √5 − 2x − 3 dla x = −2 wynosi :
√5 +4 −3 = 3 − 3 = 0 i mam problem bo dzielę przez 0 .
No chyba ze znasz jakąś inną fajną metodę
25 wrz 14:59
Ajtek:
Faktycznie, nie doliczyłem się

.
Cześć
Godzio 
.
25 wrz 15:00
Godzio: Witam
25 wrz 15:02