matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
Ada:
Zaznacz a oraz b wiedząc że: a) W(x)=x
4
−2x
2
+ax
2
+b gdzie:W(0)=−4 W(2)=12
25 wrz 09:51
niuans:
chyba wyznacz?
25 wrz 10:11
niuans:
podstaw za x pierw 0 potem 2 W(0)=−4 0
4
−2*0
2
+a*0
2
+b=−4 i drugi tak samo
25 wrz 10:12