po,moze ktos obliczyc bo nie wiem jak to sie robi
dudusiek11: √11+6√2
25 wrz 08:12
dudek:
(3 + √2)2 =
25 wrz 08:14
dudusiek11: a skad sie to wzielo
25 wrz 08:15
dudek:
rozpisz, to zobaczysz
25 wrz 08:16
dudusiek11: mi wynik wyszedl 23 ale to chba jest zle prosze o napisanie co trzeba dokladnie zrobic
25 wrz 08:18
dudek:
a jak obliczyłeś, że wyszło Ci 23?
25 wrz 08:19
dudusiek11: (3+√2)2 = 9+12+2=23
25 wrz 08:22
dudusiek11: zastosowalem wzor skroconego mnozenia
25 wrz 08:23
krystek: 32+2*3*√2+(√2)2= i teraz licz
25 wrz 08:39
dudusiek11: wyszlo 11+6√2
25 wrz 08:41
dudusiek11: tylko napisz skad masz to (3+√2)2
25 wrz 08:43
krystek: 11+6√2=9+2*3√2+2=..
25 wrz 08:47
krystek: √(3+√2)2=I3+√2I=...
25 wrz 08:48
dudusiek11: prosze oblicz mi to bo mi dziwne smuy teaz wychodza
25 wrz 08:51
25 wrz 08:55
dudusiek11: ale tam nad tymi liczbami jest jeszcze 1 pierwiastek
25 wrz 08:56
krystek: Masz √a2=IaI
25 wrz 09:01