Prosze o pomoc
dudusiek11: Prosze o pomoc bo nie rozumiem zadania
Przedstaw zbiór w postaci przedziału lub sumy przedziałow. Podaj jego interpretacje graficzną.
a) A=(x:x≥−1 i x<2)
b) B=(x:x<1 lub X≥3)
c) C− ( x:x>1 lub x≤4)
24 wrz 21:36
krystek:

I zapisz ten przedział.
24 wrz 21:41
dudusiek11: a ktory to pondpunkt
24 wrz 21:50
krystek: a) tylko ma być: − 1
24 wrz 21:51
dudusiek11: czyli przedzial jest od −∞ do 2 a drugi od 1 do ∞
24 wrz 21:52
krystek: Masz" i " czyli wspólna częśc to x∊<−1;2)
24 wrz 21:53
dudusiek11: a lub to sa odzielnnie
24 wrz 21:55
krystek: lub to suma ,inaczej złączenie
24 wrz 21:57
dudusiek11: b) x∊(−∞,1) lub <3,∞)
c) x∊ ( 1,∞) lub <4,∞) czy dobrze zrobilem te przedzialy
24 wrz 21:58
dudusiek11:
24 wrz 22:00
krystek: c) żle
24 wrz 22:03
dudusiek11: a czemu zle
24 wrz 22:03
dudusiek11: a mozesz mi pomc to napisac bo nadal nie kapuje
24 wrz 22:04
krystek:

Suma przedziałów!
24 wrz 22:05
dudusiek11: czyli (−
∞,4> lub (1,
∞) tak
24 wrz 22:06
krystek: (−∞,∞)=R
24 wrz 22:07
dudusiek11:
ok dzieki wielkie
24 wrz 22:08