Prosze o pomoc
dudusiek11: Proszę o pomoc
dudusiek11: Przedstaw zbiór w postaci przedziałów lub sumy przedziałów
a) A= (x:x+1 ∊ (−1;1) )
b) B= x:2x−1∊ (−1;3) )
c) C= ( x:3−2x ∊ (∞;−1) ∪ (1; 3) )
P.S te pierwsze nawiasy to sa klamry tylko nie umiem ich napisac
24 wrz 21:34
Buuu:
klamra = shift + [
24 wrz 21:36
dudusiek11: a pomozesz rozwiazac zadanie
24 wrz 21:37
Buuu:
b) {x: 2x−1 ∊ (−1;3)}
2x − 1 > −1 ∧ 2x − 1 < 3
2x > − 1 + 1 ∧ 2x < 3 + 1
2x > 0 ∧ 2x < 4
x > 0 ∧ x < 2
x∊(0; 2)
Pozostałe analogicznie
24 wrz 21:39