matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
dudusiek11:
Przedstaw zbiór w postaci przedziałów lub sumy przedziałów a) A= (x:x+1 ∊ (−1;1) ) b) B= x:2x−1∊ (−1;3) ) c) C= ( x:3−2x ∊ (
∞
;−1) ∪ (1; 3) )
24 wrz 21:21