a)Oblicz odległość punktu A=(-1,3) od prostej 2x-y+3=0...
Karolina : a)Oblicz odległość punktu A=(−1,3) od prostej 2x−y+3=0.
b)Sprawdź, że prosta 2x−4y+1=0 jest równoległa do prostej x−2y−1=0.
Oblicz odległość między tymi prostymi.
24 wrz 19:55
Aga1.: A znasz wzory?
24 wrz 19:56
Karolina : tak

: y−ya=
yb−yaxb−xa(x−xa)
24 wrz 19:58
Aga1.: To nie jest wzór na odległość punktu od prostej
24 wrz 20:01
Karolina : więc nie wiem o jaki wzór chodzi
24 wrz 20:02
24 wrz 20:08
Natalia: ok, dziękuje
24 wrz 20:09
lolaaa: prosze o pomoc

24 wrz 20:12