HIPERBOLA
kubus: jak narysowac hiperbole o wzorze:
24 wrz 18:54
kubus:
24 wrz 19:02
Mila:

x≠0
1) rysujesz wykres funkcji
| | −1 | |
y= |
| ( robisz tabelkę} (zielony) |
| | x | |
2) przesuniecie otrzymanego wykresu o wektor [3,0] ( w prawo 3 jednostki)
otrzymujesz
| | −1 | |
y=f(x) = |
| (pomarańczowy, asymptota pionowa w x=3) |
| | x−3 | |
| | −1 | |
przesuwasz wykres funkcji y= |
| o wektor [0,1] |
| | x | |
24 wrz 19:32
Mila:
24 wrz 19:35
kubus: bardzo dziekuje mila, na lekcji nauczycielka narzuca takie tempo ze nie jestem w stanie
wszystkiego zrozumiec.. Ale jak na spokojnie przeczytalem Twoja odpowiedz to wszystko jest juz
jasbe dla mnie
24 wrz 19:35
Mila: 
To miło.
Jesteś na profilu rozszerzonym?
24 wrz 19:36
kubus: Tak.. I pani tak leci z materialem.. Ze jak poznajemy cos nowego to ciezko bez szukania w donu
po internecie polapac sie co i jak
24 wrz 20:00
Mila: To, dobrze, że zmusza do pracy, kiedyś to docenicie.

Powodzenia na matematyce.
24 wrz 23:05