Rowiaz nierówność
Rado12344: Dane są funkcje f1(x)=4
x+3−7*3
x+2 ; f2(x)=3
3x+2−5*4
3x.
Rozwiąż nierówność f1(x−2)>=f2(x/3)
ma wyjśc <2; +nieskonczonosc)
POMOCY

!
24 wrz 17:55
Eta:
Czy takie mają być te funkcje:
f1(x)= 4x+3 −7*3x+2 , f2(x)= 33x+2 −5*43x
24 wrz 18:04
Eta:
f
1(x−2) = 4
x−2+3 −7*3
x−2+2= 4
x+1−7*3
x
f
2(x/3}= 3
(3*x/3)+2−5*4
3*x/3 = 3
x+2−5*4
x
4
x+1−7*3
x ≥3
x+2−5*4
x
4
x*4 +5*4
x ≥3
x+3
2+7*3
x
4
x(4+5)≥ 3
x(9+7)
x≥ 2 ⇒ x€ <2,
∞)
24 wrz 18:12
Rado12344: Dzięki wielkie

24 wrz 18:39