okrag
POMOCY!!: Dany jest okrąg o środku w punkcie O. Z punktu P poprowadzono dwie proste styczne do tego
okręgu w punktach A i B. Oblicz promień okręgu oraz długość cięciwy AB, jeśli ktat
APB=120stopni oray IPAI=12
6 maj 20:44
imię lub nick:
6 maj 21:06
imię lub nick: PA = PB
Z TWIERDZENIA COSINUSÓW:
AB2=2PA2−2PAcos120
AB2=2PA2+2PAcos60
6 maj 21:09
POMOCY: a to jak zrobic?
Dany jest okrąg o środku w punkcie O. Z punktu P odleglego od srodka okregu o 10cm,
poprowadzono dwie proste styczne do tego okregu w punktach A i B. Oblicz pole trojkata AOB,
jeđli kat APB=60stopni
6 maj 21:23
imię lub nick:
6 maj 21:28