UKŁAD RÓWNAŃ
~~~~POMOCY~~~~ : Rozwiąż układ równań :
2x−y+33−
x−2y+34=4
3x−4y+34+
4x−2y−93=4
24 wrz 16:10
ICSP: pierwszy przemnóż przez 12 i uporządkuj
drugi tak samo.
24 wrz 16:11
~~~~POMOCY~~~~ : Nie wychodzi mi to
24 wrz 16:27
ICSP: to pokaż jak liczysz

Nie ma co płakać. Nie zawsze wszystko musi wychodzić od razu.
24 wrz 16:29
asdf:
I sposób:
Pierwsze równanie:
| 2x − y + 3 | |
| − U{x − 2y + 3} = 4 |
| 5 | |
| 4(2x − y + 3) − 5(x − 2y + 3) | |
| = 4 |
| 20 | |
4(2x − y + 3) − 5(x − 2y + 3) = 80
Drugie równanie:
| 3x − 4y + 3 | | 4x − 2y − 9 | |
| + |
| = 4 |
| 4 | | 5 | |
| 5(3x − 4y + 3) + 4(4x − 2y − 9) | |
| = 4 |
| 20 | |
5(3x − 4y + 3) + 4(4x − 2y − 9) = 80
II sposób:
coś tam coś tam =
4
coś tam coś tam coś tam =
4
czyli:
coś tam coś tam = coś tam coś tam coś tam
I wychodzi Ci, np. x = 4534534y, podstawiasz później do jednego z równań i masz rozwiązania
24 wrz 16:32
~~~~POMOCY~~~~ : No więc tak mnoże to przez 12 i otrzymuję :
4*(2x−y+3)−3*(x−2y+3)=48
3*(3x−4y+3)+4*(4x−2y−9)=48
8x−4y+12−3x+6y−9=48
9x−12y+9+16x−8y−36=48
5x+2y+3=48
25x−20y−27=48
5x+2y=45
25x−20y=75
i tutaj juz nie wiem co dalej
24 wrz 16:34
asdf: to tam jest 3?! Ja myślałem, że 5
24 wrz 16:34
asdf:
5x + 2y = 45 || * 5
25x − 20y = 75
25x + 10y = 225
25x − 20y = 75
24 wrz 16:36
ICSP: 
Znowu
24 wrz 16:36
~~~~POMOCY~~~~ : Dziękuję
24 wrz 16:45
Mati: 2y−3=3
3x−2y=3
12 gru 18:07
Zuza : 3x+4y=3
9x−8y=4
28 lut 10:19
Jolanta:
3x+4y=3 /*2
9x−8y=4
6x+8y=6
9x− 8y=4
−−−−−−−−−−−−−−−−−
15x =10
2+4y=3
4y=1
28 lut 12:18