Zbiory
Kamil: Mam zbiur A=<−∞:5) B=(4:7> wyznacz zbiur (A−B)'.Z góry dziekuje za odpowiedz
24 wrz 15:33
ICSP: Najpierw policz różnicę a później dopełnienie. W ten sposób otrzymasz szukany zbiór
24 wrz 15:36
Kamil: Ale nie rozumiem tego prosze o odpowiedz i wytłumaczenie.
24 wrz 15:41
ICSP: Umiesz policzyć
A\B
24 wrz 15:42
Kamil: Nie.
24 wrz 15:45
Eta:

(A\B)
' = C
'= (4,
∞)
24 wrz 15:52
ICSP:

A \ B − elementy które znajdują się w A oraz nie znajdują się w B
czerwony obszar jest to zbiór A : (−
∞ ; 5)
zielony obszar jest to zbiór B : (4;7>
tam gdzie są same czerwone kreski (bez zielonych) jest to zbiór A\B
wystarczy że odczytasz z rysunku w jakim przedziale są te czerwone kreski.
24 wrz 15:53
ICSP: Eta jak ty to tak ładnie rysujesz

Ja tak nie umiem
24 wrz 15:54
asdf: ICSP, Trzeba być kobietą
24 wrz 15:55
Eta:
Musisz jeść dużo .....
24 wrz 15:57
Kamil: dziekuje za wytłumaczenie
24 wrz 16:29